S inspektorima u ringu ili na kavi

Inspektori rade svoj posao. Poslovođe rade svoj posao. Je li nužno da susret bude neugodan i pun tenzija? Kako inspekcijski nadzor bilo koje vrste možete pretvoriti u pozitivno iskustvo?

Dan je bio relativno miran. A već je i prethodnih nekoliko dana u našoj maloj butigi bilo sve u redu. Prometi dobri, roba stiže na vrijeme, svi prodavači prisutni na poslu, iz Ureda nitko ne zove (što znači da nema nikakvih problema ni u Centrali). Ali… da ne bi sve bilo idealno… eto inspekcije!!!

Ja, Poslovođa

Svakom poslovođi, pa tako i meni, kosa se diže na glavi pri samoj pomisli na inspektora koji pokazuje svoju iskaznicu. Natpis: Imate li račun? OK. Natpis: Sredstva plaćanja? OK. Dnevno ažurirana Knjiga popisa na uvid? OK. Dokumenti iz Knjige popisa na uvid? OK. Odluka o blagajničkom maksimumu? OK. Inspektor je već nestrpljiv… Nikako da pronađe nešto! Ja sam gotovo sasvim mirna… Izuzetno sam ljubazna prema njemu. Kao da igramo neku igru… Ili kao da smo u prvoj rundi borbe u ringu! Rješenje trgovačkog suda o upisu firme u sudski registar? …

Vedrana Ivčević Pušić  nam u na vrlo zanimljiv i plastičan način približava problematiku vođenja maloprodaje te kako se suočiti sa neizbježnim inspekcijskim nadzorom. Pročitajte nastavak priče na www.logiko.hr.

Pročitajte ovaj zanimljiv članak u dva dijela:

S inspektorima u ringu ili na kavi (1)
S inspektorima u ringu ili na kavi (2)

Ukoliko nemate živaca dalje čitati kliknite na ovaj link i prijavite se na Logiko seminar Upravljanje maloprodajnim mjestom na kojem uistinu jako detaljno prolazimo ovu noćnu moru zvanu što učiniti kada vam na vrata dođe INSPEKCIJSKI NADZOR..?

Komentiraj