Knjige

ROI na čitanje knjiga 

Ako ste zainteresirani za učenje, tada ste zainteresirani za knjige – povrat na ulaganje (ROI) za čitanje kaže da su knjige najbolji način:

“Za čitanje bloga trebate tri minute svog vremena i saznali ste tri dana autorovog rada. Za čitanje članka trebate dvadeset minuta i dobivate četiri mjeseca autorovog rada. Za čitanje knjige trebate pet-šest sati, ali dobivate petnaest godina destiliranog autorskog rada.”

The Art of impossible by Steven Kotler

E-Book – Why the Strategic Supply Chain Matters

Upravljanje lancem opskrbe (SCM) ključna je strateška kompetencija u svakoj organizaciji. Obuhvaća procese i aktivnosti potrebne za dizajniranje, izradu, isporuku i podršku proizvodu ili usluzi. Disruptivne sile podsjećaju nas koliko je važno integrirati strategiju lanca opskrbe s poslovnom strategijom, te imati pažljivo osmišljene planove upravljanja krizama, smanjenja rizika i kontingencije za slučajeve neočekivanih događaja.

Jezik: EN

Pročitaj knjigu

LOGISTIKA BRZINOM SVJETLOSTI

Knjiga o logistici: Vrhunske taktike za ubrzanje skladišnih operacija i zadobivanje simpatija kupaca i dobavljača!

Ova knjiga je nastala kao rezultat konzultantskog i trenerskog rada autora sa mnogim poduzećima iz Hrvatske i regije. Svakom menadžeru i profesionalcu u logistici će poslužiti kao svojevrsni LOGISTIČKI AKCELERATOR odnosno vodić za ubrzanje logističkih operacija.

Jezik: HR

LANAC OPSKRBE SLJEDEĆE GENERACIJE

Postoje stvari koje se u životnom vijeku svakog čovjeka događaju jednom ili nijednom. To su šokovi ili ‘crni labudovi’ kao što su razorne prirodne katastrofe, pandemije, velike krize i globalni sukobi.

Koje su šanse da se takvi šokovi dogode u jednoj generaciji? Ova generacija je doživjela pregršt šokova ili jato crnih labudova u samo 10-15 godina razmaka.

Znamo da su i prije bile velike recesije, da su bile velike inflacije, da je bilo energetskih kriza i ratova. Više manje znamo koje su reakcije bile dobre, a koje loše i kako je sve završilo. Loša je vijest da je svijet u međuvremenu postao mnogo kompleksniji i da ima nešto više nepoznanica u jednadžbi. Ali bilo bi pre jednostavno da je sve copy-paste pa imamo prostora za nešto improvizacije. 

Cilj ove knjige je potvrditi saznanje o tome da se stvari (više ili manje) redovno događaju, ili barem da će se sa velikom vjerojatnošću dogoditi te da iz tog iskustva možemo dosta naučiti.

Jezik: HR

Contact Me

OD STRATEGIJE DO AKCIJE

OD STRATEGIJE DO AKCIJE: Kako žabu naučiti da vrhunske strategije pretvori u uspješne Supply Chain akcijel?

Priča ide ovako: “Sjedile su tako tri žabe u bari na lopoču. Sjedile su cijeli dan i negdje predvečer jedna žaba odluči skočiti u vodu. Nagradno pitanje je: Koliko je žaba ostalo na lopoču?” Iako dobivam različite odgovore: od niti jedna pa do sve tri, možda će vam se najtočniji odgovor činiti – dvije žabe. Ipak,  točan odgovor je tri! Dakle, jedna je žaba odlučila skočiti, ali nije skočila.

Jezik: HR

Upravljanje zalihama u šest koraka

Upravljanje zalihama u šest koraka. – Vuk sit i ovce na broju!

Ova knjiga je nastala kao rezultat konzultantskog i trenerskog rada autora sa mnogim poduzećima iz Hrvatske i regije.

Zalihe su posljedica mnogo različitih strateških i taktičkih odluka u cijeloj organizaciji, i optimizacija zaliha je znanost o donošenju racionalnijih i isplativijih odluka te odluka donesenih na osnovu što više podataka.

Jezik: HR, EN