Case study inhaus radionica

Sa tvrtkom LOGIKO smo tijekom 2014. godine surađivali na projektu razvoja zaposlenika u sektoru logistike i nabave te na njihovom unaprjeđenju. Metodologija koja je korištena na projektu sastojala se od tri koraka: 
1. Realna procjena ( Assessment") svakog djelatnika
2. Djelatnici su zatim prošli seriju treninga i seminara
3. Ponovna procjena

Rezultati školovanja djelatnika su bili izvrsni. Ostvaren je napredak u relevantnom znanju i kompetencijama u prosjeku za 52%. Isto tako, treba napomenuti da napredak nije bio samo u teoretskim znanjima, već i u praktičnim kompetencijama koje su primijenjene odmah nakon završene edukacije na konkretnim zadacima Moram naglasiti da je Antonio Zrilić - konzultant tvrtke Logiko, bio istovremeno profesionalan, ali nadahnut stimulativan u prenošenju znanja na djelatnike DOKING-a. U svakom slučaju želimo preporučiti profesionalnost i kompetentnost gospodina Zrilića i tvrtke Logiko.

Bernard Vrandečić
Direktor logistike i nabave
DOK-ING d.o.o. ZAGREB
Poštovani, kao menadžer integrisanog planiranja u poslednjih godinu dana u kompaniji Nelt Co d.o.o., zadovoljstvo mi je da preporučim Antonia Zrilića eksperta i kosultanta u području supply chain managementa.

Zahvaljujući radionicama “Inventory management“ i „Demand planning“, koje su imale za cilj povećanje kompetencija zaposlenih u sektoru planiranja zaliha, dobili smo alate i modele sa kojima mozemo bolje da kvanitfikujemo izazove i da ih argumentovanije prikazujemo stakeholderima, tj da kvanitifkujemo stvari koje smo do sada vise kvalitativno izrazavali.

Naime, iz ovih radionica su proizašli važni projekti za Nelt, koji će imati sveobuhvatne koristi za sistemsko razumevanje, operativno vođenje i jačanje otpornosti lanca snabdevanja, a jedan od njih je smanjenje nekurentnih zaliha NPI.

Nastavak saradnje je išao u pravcu podizanja svesti i značaja, razumevanja i poravnanja u svrhu smanjenja deficita u planiranju zaliha kod ostalih sektora u vidu posebno dizajniranih radionica:
- “Inventory management for non supply chain management professionals”
- izrada scenarija sa ciljem podizanja nivoa svesti, na kojoj smo definisali kostur scenarija za optimizaciju zaliha
Zbog svega navedenog, još jednom sa zadovoljstvom preporučujem Antonia kao eksperta i konsultanta u području supply chain managementa.


Robert Jenovai (Direktor) &
Mihajlo Trebaticki (Menadžer integrisanog planiranja),
Nelt Srbija d.o.o.
S gospodinom Zrilićem, stručnjakom za pitanja logistike i poslovnog konzaltinga, imali smo priliku surađivati u vrijeme važnih strateških odluka za našu tvrtku. Izuzetan rast prodaje i proizvodnje te stalno osvajanje novih trižišta zahtjevaju adekvatne prilagodbe i kreiranje mehanizama pomoću kojih ćemo ostati u prednosti i upravljati materijalnim iinformacijskim tokovima.

Gospodin Zilió nam je, kroz nekoliko zanimijivih radionica, pomogao u svakodnevni način rada ugraditi najbolju praksu iz područja optimizacije zaliha u skladištu, upravijanja proizvodnim kapacitetima, prognoziranja prodaje...

Zahvaljujući primjenjenom zanju, naše poslovanje i odlučivanje o važnim pitanjima su još kvalitetniji.

Ante Musa, direktor
Tončo Barbarić, savjetnik Uprave
FEAL d.o.o. - Široki Brijeg, BiH
"Ovim putem želim da izrazim zadovoljstvo kvalitetom, načinom i sadržajem, kao i krajnjim rezultatima treninga Upravljanje procesima u logistici.

I pored određenog znanja koje smo posjedovali ovaj trening je naše napore da uspostavimo kvalitetan sistem upravljanja procesima u skladištu doveo na sasvim novu razinu. 

U velikim kompanijama je neophodno međusobno poznavanje unutarnjih procesa u sektorima/odjeljenjima i razumijevanje istih. Najveća korist održane radionice za nas je upravo s tog aspekta. 

Nisam mogao da vjerujem kada sam po prvi puta čuo da voditelji skladišta, nabave i otpreme razgovaraju o procesima, optimizaciji i potencijalnim mogućnostima i prilikama! 

Iz radionica koje je vodio Antonio Zrilić proizašao je akcioni plan za nove aktivnosti u smislu optimiziranja procesa. Radionice su doprinijele boljem sagledavanju definiranih ciljeva i funkcija upravljanja skladištem..."

Adnan Misimović
Direktor
MEGAMIX d.o.o. Sarajevo,  BIH

…Kolegica iz tima je za Antonija rekla da je ‘pun znanja organiziran i dosljedan, a prije svega strpljiv’.

Siniša Zver, Direktor, IVANČICA DD

Konkretan rezultat je bila smanjenje troškova logistike na godišnjoj bazi od nešto preko 17% godišnje za tri vodeća tržišta u regiji, zaključak do kojeg bi meni trebalo puno više vremena da se nisam povezao sa g. Zrilićem.

Matija Rotkvić, DURACELL, Belgija

Komentiraj