Coaching case study

Case study

U svibnju 2020. kad sam prvi puta stupio u kontakt sa gospodinom Antoniom Zrilićem živio sam u Belgiji te sam radio u multinacionalnoj kompaniji na srednjoj razini managementa. Bio sam zadužen za optimizaciju regionalnog lanca opskrbe za Europu i Afriku s naglaskom na podizanje razine usluge i smanjenje troškova te općeniti redizajn cijelog lanca opskrbe. 

Zbog iznimnog obujma projekata na kojima sam u tom trenutku radio, a kako do tada nisam naišao na tako složene poslovne scenarije, počeo sam razmišljati o mogućim rješenjima problema na način da uključim eksternog stručnjaka kao osobnog mentora. 

Napravio sam malo istraživanje online kako bi pronašao nekoga sa dostatnom razinom znanja i iskustva na većem broju logističkih projekata. Od nekolicina potencijalnih suradnika odabrao sam g. Zrilića zbog njegovih referenci, dugogodišnjeg iskustva u logistici te na temelju materijala dostupnih online(tečajeva, knjige koje je g. Zrilić napisao, seminara koje je organizirao).

Stupili smo u kontakt te smo uskoro dogovorili zajedničku suradnju. Na taj način sam optimalno mogao balansirati svoje poslovne obveze, rad na projektima te učiti iz njih. G. Zrilić je bio iznimno susretljiv i fleksibilan oko cijelog pristupa poslu i projektima.

Dogovorili smo se oko kraćeg video poziva svakih 2 tjedna kako bi raspravili ideje i napredak na odvijanju projekata na kojima sam radio, naravno sve uz obavezno poštovanje poslovne tajne na obje strane te ne dijeljenju nikakvih osjetljivih poslovnih informacija. G. Zrilić je bio dostupan i za ad hoc telefonske pozive i izvan dogovorenih termina.

Sa zadovoljstvom mogu konstatirati kako mi je takav način suradnje pomogao da sažmem hrpu ideja koje sam imao na one zbilja relevantne. Kroz razgovor sa g. Zrilićem često bi dodatno znao dodatno poboljšati te ideje kroz otvoreni razgovor i „a što bi bilo kad bi to još sagledali i ovako?“ trenutke.

Konkretan rezultat jednog od projekata je bila mogućnost smanjenja troškova logistike na godišnjoj bazi od nešto preko 17% godišnje za tri vodeća tržišta u regiji, zaključak do kojeg bi meni trebalo puno više vremena da se nisam povezao sa g. Zrilićem. Naravno, ne treba ni spominjati kako smo do tada u regiji već dugi niz godina stalno optimizirali lanac opskrbe i ni sam nisam vjerovao da možemo dodatno značajno smanjiti troškove i zadržati istu kvalitetu usluge, ili je čak poboljšati.

Od tada sam sudjelovao u još dva odvojena eksterna poslovna projekta sa gospodinom Zrilićem. Oba projekta su uključivala korištenje Europskih sredstava za poboljšanje poslovnih procesa u logistici, redizajnu procesa u skladišnom poslovanju, dizajnu skladišta te poboljšanju efikasnosti.

Sa zadovoljstvom bi preporučio g. Zrilića kao stručnjaka u svom području rada od kojega se može puno toga naučiti. Zahvalan sam mu na svoj pomoći, mentorstvu i strpljenju koje je pokazao tokom naše zajedničke suradnje.

S poštovanjem,

Matija Rotkvić,
Voditelj procesa poslovnog planiranja i optimizacije lanca distribucije za Europu

…Kolegica iz tima je za Antonija rekla da je ‘pun znanja organiziran i dosljedan, a prije svega strpljiv’.

Siniša Zver, Direktor, IVANČICA DD

Konkretan rezultat je bila smanjenje troškova logistike na godišnjoj bazi od nešto preko 17% godišnje za tri vodeća tržišta u regiji, zaključak do kojeg bi meni trebalo puno više vremena da se nisam povezao sa g. Zrilićem.

Matija Rotkvić, DURACELL, Belgija

competency building

Edukativna i savjetodavna uloga

Coach / mentor

Savjetodavna i mentorska uloga

Accountability partner

Odgovornost za vaše prioritetne ciljeve

Komentiraj