Sustav za upravljanje skladištem (WMS)

wmsTanka je granica između dobre investicije u skladište i bacanja novaca. Stoga treba dobro poznavati procese u skladištu, ali i mogućnosti i isplativost ulaganja u automatizaciju u skladištu.

Koliko je automatizacije i informatizacije dovoljno u Vašem skladištu? Nazovite nas da istražimo zajedno.

Da li su vam poznate sljedeće situacije u vašem skladištu:

  • Nedovoljna iskorištenost skladišnog prostora ili nedostatak skladišnog prostora.
  • Zamjena artikala jedan za drugi i pogrešne isporuke
  • Nemogućnost pronalaženja određenog artikla u skladištu
  • Spor protok robe i “uska grla” na ulaznim ili izlaznim platformama skladišta
  • Nedostatak informacija o količinama, vremenu i manipulaciji neke robe u skladištu
  • Neefikasno korištenje radne snage

Ako su Vam poznati ovi navedeni problemi onda znate da oni gutaju veliki dio Vaših resursa, kako logističkih tako i ostalih. Zbog tih problema sve više tvrtki ulaže u informatičke sustave za praćenje i upravljanje skladišnim poslovanjem (Warehouse management system – WMS).
Ti sustavi osim softverskog dijela skladišnog poslovanja,koji je implementiran u poslovni program tvrtke, koriste opremu (hardware), koja olakšava rad u skladišnom poslovanju.To najčešće uključuje skenere, čitače bar kodova, wireless mrežnu infrastrukturu i prijenosna računala, a za one zahtjevnije i dizalice, konvere itd.

Implementacija WMS-a ima za cilj ubrzati procese rada u skladištu, detektirati i otkloniti kritične točke skladišnog poslovanja, povećati točnost zaprimanja, komisioniranja i izdavanja robe te smanjenje potrebne dokumentacije.Tako je danas moguće cijeli operativni posao u skladištu odrađivati bez papira.

Kako WMS sustavi mogu pomoći i Vašem skladištu?


Mogućnost praćenja manipulacije svakog artikla u njegovom kretanju kroz skladište – od ulaza do izlaza. Svako preseljenje s jedne na drugu poziciju također se provodi i prati kroz WMS. Kod komisioniranja (pikiranja) robe sustav svaku količinu artikala skida s točno određene pozicije i bilježi svaku promjenu. WMS sustav praćenja robe kroz skladište značajno smanjuje vrijeme potrebno za skladištenje i komisioniranje, povećava točnost komisioniranja i inventure, omogućuje puno lakše detektiranje i ispravljanje grešaka.

WMS omogućava jednostavno i brzo traženja artikala po pozicijama i kao i na kojim pozicijama se nalaze koji artikli i tako značajno ubrzava procese te povećava iskoristivost skladišnog prostora.

WMS pruža skladištarima mobilnost i fleksibilnost koja se osigurava korištenjem skenera, dlanovnika i čitača bar kodova.

Napravi to pravilno otprve – smanjuju se greške kod unosa, prepisivanja i inventure  

Potpuna analiza rada na skladišta po svim razinama i sudionicima u poslovanju.

Većina nas je prošla kroz frustracije zbog netočnosti i neažuriranosti zaliha. Inventure koje se rade na uobičajen način su zamorne i dugo traju. U WMS sustavima inventure se rade brzo i jednostavno, a omogućene su i različiti tipovi inventura (periodička, kontinuirana i ciklička) koji poboljšavaju ažurnost i točnost zaliha.

Zašto su web bazirani programi bolje rješenje za moje poslovanje?


Kada koristite „web based“ program ne morate brinuti o tehničkim stvarima – dakle, u potpunosti se možete koncentrirati na posao koji radite. Najveća prednost „web based“ programa je to da Vašem programu možete pristupiti s bilo kojeg mjesta koje ima pristup internetu i web preglednik (Mozilla, Explorer…).

Doslovno poslovanje na dlanu…


 

Tanka je granica između dobre investicije u skladište i bacanja novaca.
Zato nas pozovite na neobavezan sastanak da zajedno istražimo koliko je automatizacije i informatizacije vama dovoljno!

Zapamtite:

Tehnologija u skladištu više nije tako skupa da si ju ne bi mogli priuštiti.

Komentiraj