Udruga za kreativni socijalni rad – “Urbano-edukativni pčelinjak”

Udruga za kreativni socijalni rad je nevladina neprofitna udruga osnovana 1998. godine s ciljem osmišljavanja i provedbe preventivnih i kurativnih programa u svim područjima socijalnog rada te provođenja aktivnosti sa svim skupinama društva koje su u stanju potrebe.

Udruga za kreativni socijalni rad od 1998. godine radi sa djecom i mladima korisnicima socijalne skrbi, obiteljima u riziku od siromaštva i socijalne
isključenosti. Mi aktualno provodimo 18 programa i projekata namijenjenih gore navedenim skupinama.

Jedan od programa udruge je i “Urbano-edukativni pčelinjak”. Rad s pčelama smirujuće djeluje na ljude. Pčele imaju ključnu ulogu u oprašivanju biljnog svijeta, a samim time i prehranu ljudi. Inicijativu za pokretanjem “Urbano-edukativnog pčelinjaka” pokrenuli su upravo korisnici koji su iskusili blagodati pčelarenja. Od 2014. godine marljivo radimo na formiranju pčelinjaka. Za tu namjenu Hrvatske šume d.o.o. su nam dodijelile na korištenje šumu na području Grada Zagreba, preciznije na Savskoj Opatovini gdje pčele imaju jako kvalitetnu pašu. Kroz strukturiranu edukaciju i praktični rad s pčelama, uvodimo osobe u nepovoljnom položaju u područje pčelarstva i dajemo im znanje, iskustvo te naviku rada te dobivaju psihološku i socijalnu podršku što je vrlo važno u njihovom uključivanju u društvo. 

Kako LOGiKO pomaže?

Kupili smo košnicu kako bi štićenike i korisnike upoznali i osposobili za rad na pčelarstvu. Sada slijedi bojanje i ožićavanje te ćemo u svibnju  kupiti pčelinju zajednicu i košnicu preseliti u pčelinjak. U srpnju će biti vrcanje meda i tada ćemo Vam dostaviti 10 kg meda u teglicama.

 

 

Komentiraj