Upravljanje matičnim podacima – Elektrocentar Petek

Nakon provedene analize potreba i mogućnosti IT sustava u dijelu matičnih podataka izvršene su prilagodbe kojima su bili uklonjeni uzroci dupliranja matičnih slogova te je u konačnici

  • smanjen broj šifara artikala za 37% što je rezultiralo lakšim i
  • bržim pretraživanjem šifrarnika te manjim brojem grešaka kod zaprimanja i izdavanja.
  • Napravljena je procedura za unos novih šifara (matičnih slogova) te je
  • čitav postupak centraliziran u jednoj službi i zahvaljujući novoj proceduri smanjen je broj unosa duplih šifara.

 

Projekt Upravljanja matičnim podacima

…ustanovljeno je da su neadekvatno korištenje ERP sustava i loši matični podaci u njemu glavni razlozi za probleme u komunikaciji skladišta i tehničke službe te za nemogućnost skladišta da na vrijeme i točno izvrši zahtjeve kupaca i tehničke službe.

Problem:

Tvrtka LOGIKO je napravila snimku stanja u našem skladištu i ustanovljeno je da su neadekvatno korištenje ERP sustava i loši matični podaci u njemu glavni razlozi za probleme u komunikaciji skladišta i tehničke službe te za nemogućnost skladišta da na vrijeme i točno izvrši zahtjeve kupaca i tehničke službe. Jedan od glavnih problema u skladištu bilo je neslaganje knjižnog i stvarnog stanja zaliha te dupliranje šifri u IT sustavu.

Postupak:

Pristupilo se projektu kojem je bio cilj općenito smanjiti broj šifara i posebno eliminirati duple šifre. Tri glavne točke ove faze projekta bile su:

  1. Određivanje strukture matičnih slogova materijala – Oformljen je multifunkcionalni tim za matične podatke i pristupilo se čišćenju podataka.
  2. Čišćenje (filtriranje) dupliciranih matičnih podataka (šifara)
  3. Redefiniranje procedure za otvaranje novih matičnih slogova materijala (šifara)

Rezultati:

Nakon provedene analize potreba i mogućnosti IT sustava u dijelu matičnih podataka izvršene su prilagodbe kojima su bili uklonjeni uzroci dupliranja matičnih slogova te je u konačnici smanjen broj šifara artikala za 37% što je rezultiralo lakšim i bržim pretraživanjem šifrarnika te manjim brojem grešaka kod zaprimanja i izdavanja.

Napravljena je procedura za unos novih šifara (matičnih slogova) te je čitav postupak centraliziran u jednoj službi i zahvaljujući novoj proceduri smanjen je broj unosa duplih šifara.

   

Sanja Radošević

direktorica financija

Elektrocentar Petek

Komentiraj