Supply Chain Audit - LQ

LQ - LOGISTIČKI KVOCIJENT INTELIGENCIJE

Moja konzultantska praksa pokazala je da djelomična rješenja u lancu opskrbe (optimizacija pojedinih elemenata kao što su zalihe, proizvodnja, logistika ili nabava) donose sub-optimalna rješenja. Zato sam odlučio ponuditi novu uslugu vezanu za optimizaciju kompletnog Supply Chaina u svrhu podizanja LQ-a - LOGISTIČKOG KVOCIJENTA INTELIGENCIJE vaše kompanije.

Ako vas muče pitanja slična ovima onda nas nazovite:

 • Kakvi su vaši logistički procesi i da li su usklađeni sa strukturom logističkih transakcija?
 • Da li je oprema (regali, viličari, RF uređaji…) usklađena sa procesima i strukturom transakcija?
 • Da li je vaša logistika produktivna ili je samo aktivna (benchmark sa industrijom)?
 • Kako izračunati i smanjiti zalihe, a zadržati željeni nivo usluge?
 • Kakva je struktura vaših zaliha (segmentacija prema utjecaju na poslovanje i fluktuaciji te nekurentne i mrtve zalihe)
 • Koliki je Cash flow potencijal zaliha i Cash flow Indeks zaliha?
 • Kakav je Resilience indeks i kakvi ste u odnosu na najbolje kompanije?
 • Kakvi su vam Supply Chain KPI-evi (Brzina, efikasnost i točnost skladišta; Koeficijent obrtaja, nivo zadovoljstva kupaca, raspoloživost i 'stockout'; Cash-Flow Indeks, ROI zaliha i T&E Indeks)
 • ...

Tri su opcije kako možemo surađivati:

 1. Logistička krvna slika - kroz koju dobivate početnu točku i moguće pravce daljnjeg unaprjeđenja. Na taj način želimo vam pomoći u donošenju odluke za akcije koje će najviše utjecati na vaše rezultate.
 2. Strategija i dizajn lanca opskrbe - Kroz ciljanu i prilagođenu interakciju sa menadžmentom pomažemo vam da uskladite strategiju i operacije lanca opskrbe sa korporativnim strateškim ciljevima te definirate prioritete.
 3. Implementacija i Follow-up - Pomažemo vam u odabiru i pokretanju konkretnih AKCIJA za postizanje izvrsnosti procesa u lancu opskrbe te njihovo podizanje na novu razinu.

 

Ubrzanje logistike Cromaris d.o.o. - Zadar:

"Ako želite napraviti brzu reviziju ("audit") svoje logistike i cijelog supply chaina te vidjeti kakvi ste i gdje su potencijali za napredak, Antonio je prava osoba za vas. ..."

 Tomislav Pedić, Rukovoditelj nabave, Cromaris d.o.o. - Zadar

 

 

Pročitajte neke od članaka vezanih uz povećanje efikasnosti skladišta

Nema članaka u ovoj kategoriji. Ukoliko su ovdje prikazane potkategorije, one mogu sadržavati članke.

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.