• "SUPPLY CHAIN AUDIT"

  (Snimka stanja u 100 točaka)
  Krvna slika poduzeća

  * Pregled u 100 točaka
  * Ankete i intervjui
  * Izvještaj o stanju lanca opskrbe (logistika, nabava, proizvodnja i distribucija)
  * Benchmark sa industrijom.
  * Prijedlozi za poboljšanje
 • "SUPPLY CHAIN COMPETENCE"

  (World-Class Supply Chain edukacija)
  Praktikum

  * Pregled u 100 točaka
  * Ankete i intervjui
  * Izvještaj o stanju lanca opskrbe (logistika, nabava, proizvodnja i distribucija)
  * Benchmark sa industrijom.
  * Prijedlozi za poboljšanje

  Prilagođeni 2-dnevni praktikum

  * Priprema, posjet i razgovor prije radionice
  * Prilagođena World-Class edukacija.
  * Brain storming za vrijeme radionice.

  Follow-Up

  * Konkretne preporuke za rješavanje vaših izazova
  * Primjeri i vježbe prilagođene iz vaše prakse. • "SUPPLY CHAIN EXCELLENCE"

  (Dizajn I certifikacija World-Class Supply Chaina)
  Full projekt

  * Pregled u 100 točaka
  * Ankete i intervjui
  * Izvještaj o stanju lanca opskrbe (logistika, nabava, proizvodnja i distribucija)
  * Benchmark sa industrijom.
  * Prijedlozi za poboljšanje

  Prilagođeni 2-dnevni praktikum

  * Priprema, posjet i razgovor prije radionice
  * Prilagođena World-Class edukacija.
  * Brain storming za vrijeme radionice.

  Follow-Up

  * Konkretne preporuke za rješavanje vaših izazova
  * Primjeri i vježbe prilagođene iz vaše prakse.

  * Detekcija kritičnih točaka i kriterija
  * Definicija KPI-ova za povećanje efikasnosti
  * Pomoć menadžmentu u (re)dizajnu procesa
  * Rješavanje kompleksnih problema
  * Stručna validacija i donošenje strateških odluka
  * Logiko certifikat "SUPPLY CHAIN EXCELENCE"

 • 1

Želite pametno skladište?

Logistika je područje u kojem digitalizacija krupnim koracima ide naprijed, odnosno poslova djelatnost koja prednjači u primjeni novih tehnoloških i komunikacijskih rješenja. Odnedavno jedna od najvećih IT tvrti u regiji Combis ima poseban odjel koji se bavi primjenom IT rješenja u logistici. Tim povodom razgovarali smo s poslovnim konzultantom Combisa Goranom Crnkovićem.

1. Što povezivanje hardverskih komponenti donosi logistici? Na koji joj način može pomoći?

Samo povezivanje hardverskih, ali i softverskih komponenti u jednu smislenu cjelinu donosi veću fleksibilnost i optimizaciju poslovnih procesa.

Naime, nepovezane hardverske, kao i softverske komponente, samostalno ne rješavaju izazove i organizacijske probleme i nikad neće iskazati tu snagu kao integrirani sustavi.

Stoga je tu izuzetno bitna uloga sistem integratora, kao što je Combis, koji posjeduje neophodnu ekspertizu stručnjaka kroz koju se ostvaruje dodana vrijednost i hardverskim i softverskim komponentama, stvara dodana vrijednost za korisnika te povećava iskoristivost komponenti i samog softvera do krajnjih granica.

2. Što je bitno kod hardverskog povezivanja u logističkom poslu, na koji način to uraditi?

Vrlo je bitno napraviti kvalitetnu i opsežnu snimku stanja i procesa u organizaciji te procijeniti smjer u kojem se organizacija kreće. Tek nakon toga moguće je smisleno krenuti u kreiranje integriranog poslovnog rješenja za korisnika. Za maksimalnu iskoristivost potencijala kompanije u logistici, nije dovoljna samo jedna komponenta, nego je potrebno njegovo povezivanje, integracija ne samo s ERP rješenjem (Enterprise Resource Planning) već treba razmišljati i o uvođenju WMS-a (Warehouse Management System), analize kretanja i korištenja resursa kroz analitičku platformu. Tek tada sustav kreira i ostvaruje svoj puni potencijal.

3. Kakvu ulogu u sustavnom povezivanju hardvera u logistici ima softver?

Uloga softvera je velika, samo računalo bez operativnog sustava ili nekog operativnog i poslovnog rješenja - ne znači ništa. Znači, softver ne može bez hardvera i obrnuto. Odabir najboljeg rješenja ovisi o snimci stanja te o spremnosti ulaganja kompanije. Tako mi u Combisu pomažemo korisnicima u savjetovanju oko odabira hardvera i softvera te poslovnog rješenja koje će najbolje odgovarati i njemu i njegovoj okolini kako bi dobio najbolje rezultate. Dajemo savjete za implementaciju wireless rješenja, opremanje zona kretanja skladištara i viličara s pametnim uređajima i nosivom tehnologijom, pisačima, senzorima, IoT uređajima itd.

4. Koja rješenja za logistiku ima Combis?

Combis sa svojim nizom stručnjaka i analitičara može ponuditi razna rješenja za pametno skladište. Prvenstveno uz pomoć heat mapa i napredne analitike. Korisnicima pružamo savjete kako učinkovitije skladištiti robu u regalima, kako optimizirati kretanje skladištara i viličara te optimizirati rute kretanja dostavne flote. Općenito, nudimo cijeli ekosustav rješenja za supply chain okruženja kroz svoja vlastita rješenja, custom razvoj ili kroz rješenja renomiranih svjetskih partnera.

5. Kako digitalna transformacija utječe na logistiku i ima li to smisla?

Digitalna transformacija je buzzword koji se sada često provlači kroz medije. Ona uglavnom podrazumijeva integraciju "silosa", organizacijski ili procesno pa i produktno ako postoji više poslovnih rješenja. U logistici je transformacija uvijek prisutna, ali digitaliziranje procesa i poslovanja je izuzetno kompliciran posao. Posebno zato jer logistika koristi više poslovnih rješenja u različitim procesima koje je potrebno na neki način integrirati u svrhu optimizacije samih procesa te veće eksploatacije resursa.

Ako imamo ciljeve za širenje poslovanja moramo se uhvatiti u koštac s trendovima koji se izuzetno brzo mijenjaju i nameću. Digitalno poslovanje u logistici i transportu ne znači samo napuštanje papira u skladištu i vozilu već i uvođenje e-commerce sustava kojima povećavamo svoju prisutnost na tržištu te dostupnost postojećim korisnicima kroz elektronsku razmjenu podataka (EDI) ili web naručivanje za veleprodaju. Uz e-commerce, tu su i rješenja budućnosti kao što je pick by voice, uskoro i pick by vision, a u transportu koriste se rute planning/optimization alati pa i nadzor vozila koji svakim danom postaje sve napredniji i prati sve više parametara. Što će nam donijeti IoT u logistici i transportu - to ćemo tek vidjeti.


Logiko Klijenti

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 777 98 67
+385 1 777 98 67
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: