• 1

HT postavio prvu brzu e-punionicu u Hrvatskoj

Hrvatski telekom s partnerima sudjeluje u projektu Sveobuhvatna mreža koridora s brzim punjenjem u jugoistočnoj Europi. Projekt je sufinanciran u okviru EU programa Connecting Europe Facility (CEF ili Instrument za povezivanje Europe), a omogućit će razvoj zelenih koridora e-mobilnosti na području središnje i jugoistočne Europe, što je dio širega globalnog projekta za povezivanje država s područja jugoistočne Europe. Svrha projekta je osigurati vrhunsku uslugu punjenja kako za domaće korisnike e-vozila, tako i za sve veći broj turista koji na odmor u Hrvatsku dolaze e-vozilima.

Projektom se planira otvoriti čak 69 brzih i 4 ultra brze e-punionice na ukupno 31 lokaciji na koridorima kroz Hrvatsku i Rumunjsku. Projekt će trajati do kraja 2020. godine, a ukupna mu je vrijednost 4,3 milijuna eura.

Upravo u sklopu ovoga projekta HT je postavio i brzu punionicu za e-vozila na nedavno otvorenoj revitaliziranoj benzinskoj postaji ROX. Radi se o osmoj brzoj e-punionici koju je HT postavio u Hrvatskoj, no važno je naglasiti da se ujedno radi i o prvoj brzoj e-punionici u Hrvatskoj koja omogućuje punjenje svih vrsta e-vozila, a koja je postavljena na jednoj klasičnoj benzinskoj postaji. Punjenje traje tek oko 20 minuta, a iskustvo korištenja je u potpunosti digitalizirano. Usluga punjenja dostupna je od 0 do 24 sata i do daljnjega je potpuno besplatna za sve korisnike električnih automobila, a dostupna je i korisnička podrška putem pozivnog centra Hrvatskog Telekoma.

S najnovijom e-punionicom, HT je dosad, u suradnji s partnerima, postavio više od 120 javno dostupnih e-punionica u više od 75 gradova širom Hrvatske, što čini više od 50% javno dostupnih e-punionica u Hrvatskoj. Zahvaljujući tome, mreža Puni.hr je najveća regionalna mreža punionica za e-vozila.

Projekt pridonosi ispunjenju ciljeva Strategije Europa 2020., a osim tradicionalnih radnih mjesta potrebnih za razvoj i održavanje mreže punionica, projektom se potiče zapošljavanje u segmentu razvoja IT sustava i digitalnih usluga.

Nove brze e-punionice Hrvatskog Telekoma bit će uskoro postavljene na lokacijama u Karlovcu, Delnicama, Rijeci, Zagrebu i Varaždinu.


Logiko Klijenti

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 777 98 67
+385 1 777 98 67
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: