Ziegler u Kutini otvorio tvornicu vatrogasnih vozila

120 radnika, od kojih 30 inženjera našlo je posao u kutinskoj tvornici vatrogasnih vozila koja je jučer i službeno otvorena, piše Večernji list. Njemačka tvrtka Ziegler tako sada u Hrvatskoj ima dva pogona, a kutinska tvornica je specifična po tome što se ovdje sklapaju specijalna vozila po narudžbi, svako je vozilo zaseban projekt, a ovdje proizvode i komponente za cijelu svoju svjetsku proizvodnju koju imaju na ukupno devet lokacija. Ziegler d.o.o. osnovan je 2000. godine u Zagrebu kao podružnica njemačkog poduzeća Albert Ziegler GmbH i dio je Ziegler grupe.

Od prosinca 2013. godine vlasnik Ziegler grupacije postaje CIMC (China International Marine Containers), korporacija specijalizirana za logistička i energetska rješenja.

„Počeli smo s 50-ak ljudi u pogonu u Zagrebu, a sada tamo i ovdje imamo ukupno 270 zaposlenika uz izraženu tendenciju rasta. Uz specijalizirana vatrogasna vozila po narudžbi za zračne luke, kemijska postrojenja ili vojsku proizvodimo i komponente za vozila u drugim našim tvornicama. Većina komponenti koje ovdje proizvodimo su inovacije, patentirani proizvodi i oko 90 do 95% proizvodnje ide za izvoz“, rekao je direktor tvrtke Ziegler d.o.o. Darijo Marinić.

U Ziegleru nisu htjeli govoriti o vrijednosti investicije koju su ostvarili u Kutini kupivši zgradu jedne tvrtke u stečaju u veljači ove godine. No prva vozila su počeli isporučivati već u lipnju iz te lokacije, a sada se u Kutini proizvodi 20-ak vatrogasnih vozila za Kinu, Libiju, Rumunjsku, ali i domaću Zračnu luku Rijeka. 

Kako je rečeno najveći izvoz vatrogasnih vozila ostvaruju na tržište Kine, Njemačke, Nizozemske, Turske, Rumunjske, Pakistana, Vijetnama i drugih država. U Ziegleru ističu kako im se poslovanje u Hrvatskoj vrlo dobro razvijalo te su odlučili proširiti poslovanje, a zgrada u Kutini omogućavala je brzi početak što je i ostvareno u samo nekoliko mjeseci.

„Godišnje proizvedemo 200-tinjak specijalnih vozila i kapaciteti su nam puni na obje lokacije i već razmišljamo o širenju na susjedne parcele u Kutini. Također, imamo i konstantno zapošljavanje“, dodao je direktor tvrtke Ziegler Darijo Marinić. Poslovni.hr


Logiko Klijenti

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Master Class Options

 • Master Class Training PLUS+

  Master Class Training PLUS+

  Master Class Training + Snimka sa prezentacijom i vježbama
  4590 Kn + PDV Know How + Konkretna pitanja treneru/konzultantu Networking + Interakcija i diskusija sa kolegama Primjeri + Sudjelovanje u vježbama i Case Studyima Snimka kompletnog seminara
 • Master Class Training

  Master Class Training

  Puno sudjelovanje na dvodnevnom LOGIKO Master Class trainingu
  3290 kn + PDV Know How + Konkretna pitanja treneru/konzultantu Networking + Interakcija i diskusija sa kolegama Primjeri + Sudjelovanje u vježbama i Case Studyima ---
 • Snimka Master Class Training

  Snimka Master Class Training

  Kompletna snimka Master Class Traininga sa prezentacijom
  1900 kn + PDV Know How + Slušanje odgovora na pitanja polaznika --- Primjeri + Mehanika i praćenje vježbi i Case Studyia Snimka kompletnog seminara
 • 1

Log in / Register

Abaut Us

Logiko d.o.o. add value to your customers and their customers through business consulting, customized workshops, coaching, webinars and conferences.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 777 98 67
+385 1 777 98 67
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: