Coaching

rukovanje zena

Jedna od mudrosti kojima se rukovodimo u LOGIKU je ona kineska poslovica: "Ako želiš nekoga nahraniti za jedan dan, daj mu ribu, ako ga želiš nahraniti za cijeli život, nauči ga loviti ribu."  I to je coaching.

Da li vam se u vašem životu i/ili karijeri javljaju sljedeći znakovi koji - kada bi ih riješili - bi vam omogućili uspjeh i lansirali vas na jedan sasvim novi nivo:

  • Imate potrebu da razvijete nove ili nadogradite stare vještine u upravljanju procesima?
  • Pred vama su rokovi projekta za koje niste sigurni da ćete dostići?
  • Vaš zadatak je da povećate brzinu i smanjite troškove?
  • Želite svojoj karijeri dati novi zamah ili smjer?
  • Zaustavljeni ste u namjeri da postignete nešto?

Ako vam se događaju neke od navedenih situacija možda to znači da vam je potreban partner ili coach. 

Coaching je jedan od formata pomaganja klijentima koje Logiko pruža. Edgar Schein je napisao cijelu knjigu ("Helping") o tome kako on vidi pomaganje. Prvi od njegovih deset konzalting principa kaže: "Uvijek pokušajte biti od pomoći".

U stvari postoje tri modaliteta kako konzultant (ili coach) može pomoći klijentu:

  1. Iz pozicije stručnjaka u kojoj govori klijentu što i kako da nešto napravi
  2. Prodajući klijentu rješenja ili set alata koje konzultant preferira i zna koristiti
  3. Angažirajući klijenta u proces koji će na kraju biti shvaćen kao koristan od strane klijenta i od strane konzultanta.

Treći model za odnos i suradnju klijenta i konzultanta je konzultiranje kroz proces ("process consultation") i najbliži je onome što se naziva "coaching". Proces coachinga nije tehnologija ili skup intervencija za rad s pojedincima ili grupama, niti samo neki model za savjetovanje. To nije zanimanje ili stalni posao. Umjesto toga, to je filozofija "pomaganja" te tehnologija i metodologija kako biti od pomoći.

Coaching omogućava realizaciju ciljeva kompanije i sve veći broj kompanija danas podržava svoj razvoj i razvoj svojih zaposlenika uvođenjem coaching tehnika kroz interne i eksterne coacheve, kako bi mogli bolje  pratiti i podržavati jasno definirane razvojne korake svojih rukovodilaca, menadžera, profesionalaca itd. U svijetu brzih promjena, potrebni su nam ljudi i profesionalci koji se mogu nositi sa svim izazovima koji se pojavljuju, proaktivno, bez straha i veoma produktivno.

Business coaching podržava taj proces i osposobljava pojedince i timove da svoje poslovne ciljeve i želje jasno definiraju i sprovedu. Doprinosi povećanju sposobnosti zaposlenih i omogućuje ljudima na vodećim pozicijama da optimalno vode i motiviraju svoje suradnike. Business coaching je, također i podrška timovima u razvoju timskih zadataka te njihovom efikasnijem provođenju.

Jednom  kada je odnos učinkovite pomoći sa klijentom razvijen, klijent i konzultant zajedno mogu dijagnosticirati situaciju i razviti odgovarajuće lijekove. Naglasak je, zapravo, cijelo vrijeme na "procesu", jer je važnije, ili barem jednako važno, kako su stvari učinjene među ljudima i skupinama, nego ono što je učinjeno.

Zapravo bi na početku svakog procesa pomaganja trebalo koristiti ovaj modalitet. Jedan od razloga je i taj što je i samo dijagnosticiranje zapravo intervencija. Odnosno, intervencija u procesu pomaganja započinje puno prije nego što se to misli. Zapravo naš je proces coachinga već započeo - da li želite nastaviti? Nazovite ili se javite na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. da nastavimo gdje smo upravo počeli.

 

O nama

Logiko d.o.o.  dodaje vrijednost svojim klijentima i njihovim kupcima kroz poslovno savjetovanje, prilagođene radionice, coaching te tematske webinare i konferencije.

Contact

For all information we are available at:
 info(@)logiko.hr
  +385 1 777 98 67
+385 1 777 98 67
 Barčev trg 14, 10000 Zagreb, Croatia
 
You can find us on social media too: